Thursday, September 21, 2006

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) το 1992 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο, «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ», το οποίο και εδιδάχθη ως επίσημο μάθημα στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, στο Τμήμα της Αρχαιολογίας.Από το 1993 (μετά το θάνατο των γονέων του) αναλαμβάνει την διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μέχρι σήμερα (2004), υπό την δική του εκδοτική επίβλεψη έχουν εκδοθεί περίπου 700 βιβλία.Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», με σκοπό την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, με μία πρωτότυπη μέθοδο, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά Δημοτικού.Τα οκτώ τελευταία χρόνια από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές. Το 1997 ιδρύθηκε παράρτημα στην Θεσσαλονίκη, το 1998 στο Ρέθυμνο, το1999 στην Χαλκίδα, το 2000 στον Πειραιά και το 2002 στην Λάρισα.Το 1995 ξεκίνησε η έκδοση της τριμηνιαίας εφημερίδος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», που το 2001 σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY μετετράπη στο ομώνυμομηνιαίο περιοδικό.Το 1998 σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, συνδιηύθυνε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΗΡΟΔΟΤΟΣ 107,4».Το 1999 ξεκίνησε η εβδομαδιαία αρχικά και καθημερινή στην συνέχεια, τηλεοπτική εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό “BLUE SKY”, υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.Από το 2001 κυκλοφορεί στα περίπτερα και δεύτερο περιοδικό, υπό τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ».Το 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο, υπό τον τίτλο «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ». Από το 1999 σε συνεργασία με το «ΡΑΔΙΟΔΙΚΤΥΟ» εκπέμπεται μία δίωρη ραδιοφωνική του εκπομπή σε 24 ραδιοφωνικούς επαρχιακούς σταθμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Από τον Νοέμβριο του 2003 εκπέμπεται και μια δίωρη τηλεοπτική καθημερινή εκπομπή του, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ.
Αναφορά στις δραστηριότητές του, έχουν γίνει με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» κλπ. Έχει προσκληθεί και έχει δώσει διαλέξεις σε δεκάδες συλλόγους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με βραβείο από την «Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης», με τιμητική μνεία από την «Ακαδημία Αθηνών», για την έκδοση του Ανθολογίου του Στοβαίου κλπ., με ειδικό βραβείο από τον Δήμο Μεγαρέων κλπ.Σήμερα διευθύνει τρεις εταιρείες. Τις εκδόσεις «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», στην οδό Ακαδημίας 84, την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε.Π.Ε.» στην οδό Στουρνάρα 57 και την «ΑΛΣ Α.Ε.» στην οδό Στουρνάρα 51.Προσφάτως ίδρυσε το πρώτο του βιβλιοπωλείο στην οδό Σόλωνος 114.Από τον Σεπτέμβριο του 2002 εξελέγην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Αχαρνών και Αττικής ο Καπετάν Ευκλείδης».Σήμερα είναι Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

1 comment:

Anonymous said...

Λίγα στον Γεωργιάδη.
Γεωργιάδη, με το να έχεις διαβάσει τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς δε θα πει ότι κατέχεις τη σοφία.
Για κάθε τι που έχουν γράψει αυτοί, έχουν άλλοι γράψει άλλο κάτι. Κάθε που τυχαία πέφτω πάνω σου μου θυμίζεις τους χριστισνούς που όταν τους ρωτάς πού βρήκαν γραμμένη κάθε βλακεία που λένε, σου απαντάνε: "το λέει η Αγία Γραφή!"΄και εκεί τελειώνει βέβαια η συζήτηση μαζί τους.
Γεωργιάδη, η Δύση έχει λέει σαν πρότυπο για τον πολιτισμό της τις αξίες των αρχαίων ελλήνων. Βλέπεις πώς αυτές την έχουν καταντήσει.
Γεωργιάδη, μας λες ότι η αρχαία Αθήνα είχε δημοκρατία. Δημοκρατία που να μην ψηφίζουν οι γυναίκες (το ένα τρίτο του πληθυσμού) και οι δούλοι (άλλο ένα τρίτο) ωραία δημοκρατία ήτανε.
Θα μου πεις άλλα ήσαν τα κριτήρια τότε. Αυτό λέω κι εγώ-άς μη λοιπόν τα φέρνουμε σαν παράδειγμα (προς μίμηση εσύ, προς αποφυγή εγώ)για το σήμερα.
Γεωργιάδη, διάβασε τον "ΕΠΙΤΆΦΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΆΦΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΉ" μου στη διεύθυνση που σου γράφω. Και αν θέλεις περισσότερα δες το βιβλίο μου "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΑΘΉΝΑΣ". Ίσως αυτά σου άνοίξουν τα μάτια και πάψεις να καταστρέφεις τα ελληνόπουλα -όσα σε ακούνε- μιλώντας τους για τη βρωμερή εκείνη περίοδο, τους εκπροσώπους της και τα γραφόμενά τους.
Γεωργιάδη, αν θέλεις να επιζήσει αυτό το ετοιμοθάνατο ελληνικό κράτος, ζήσε στο σήμερα, δημιούργησε στο σήμερα, υπηρετησε το σήμερα.
Τα παραπάνω ελάχιστα, για να πάψουν να σε παίρνουν στα σοβαρά οι δύστυχοι νέοι μας.

Γιώργης Χολιαστός